Deze wedstrijd is afgelopen. Heb jij de uitslag van deze wedstrijd? Voeg ze dan toe aan onze website!

Scapa Sports Iron Kid

Ben jij een Iron Kid?

 

De Scapa Sports Iron Kid wil op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2018 jongens en meisjes van 3-12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon.
De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, Just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

 

De uitdaging

 

Net zoals een echte triatlon is de Scapa Sports Iron Kid een combinatie van 3 basissporten: zwemmen, fietsen en lopen.
Het eerste luikje bestaat uit een zwemproef in zwembad Sportoase. Er wordt gezwommen in 6 banen. De kleinste pagadders (3-5 jaar) drijven en spetteren heen en weer. Mama of papa zwemt met hen mee.
Het tweede onderdeel bestaat uit een fietsproef. Deze fietsproef wordt per startgroepje  gezamenlijk in groep afgelegd. De 3-5 jarigen fietsen rond de site (de begeleidende ouder loopt naast hen mee). De politie en enkele ervaren triatleten begeleiden de overige groepen. De 5-7 jarigen leggen hun fietsproef af doorheen de wijk Duinenwater. De overige kids maken tijdens hun fietstocht kennis met de mooie polders rond Ramskapelle.
Als laatste beproeving wacht er de deelnemers een loopproef rond het meer.

 

Afstanden op maat

 

De afstanden van elke discipline verschillen naargelang de leeftijd.
De 3 disciplines worden steeds afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt na elke discipline de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.
Wil je dolgraag meedoen aan deze Just 4 fun, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je kunt kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.
Wat als mijn kind bijvoorbeeld nog geen 100 m kan zwemmen? Geen probleem, zwembandjes, zwemblokjes, zwembuizen zijn toegelaten.

De kids van 3-5 jaar houden een festival van zwembandjes en driewielers. Pampers en fopspenen zijn toegelaten! Deze pagadders moeten in elk onderdeel begeleid worden door één van de ouders.

De 9-12 jarigen leggen hun proeven af op vrijdag 24 augustus vanaf 18.00 uur.

Op zaterdag 25 augustus beginnen de 7-9 jarigen met hun uitdaging om 9.30 uur. Vanaf 13.00 uur springen de 3-5 jarigen het water in. Omstreeks 14.30 uur starten de 5-7 jarigen.

 

1.000 sprankelende sterren!

 

Er kunnen maximum 1.000 kids deelnemen die worden verdeeld in 4 leeftijdscategorieën en 24 startreeksen.
De 12-jarigen kunnen deelnemen aan de Scapa Sports Iron Kid en/of op zondag 26 augustus deelnemen aan de 1/16 Paljas Finishers Triatlon, waarbij alle onderdelen na elkaar worden afgelegd.

 

 

 

0 - 0 - 0

Niveau
Niet van toepassing

Categorie
Jeugd

Stayeren

Zwaarste onderdeel
Lopen

Inschrijvingsinformatie

Inschrijvingsdatum
gesloten
Kostprijs
12 (lid triatlonbond)
11,9 (geen lid)

Afbeeldingen

Reacties

  • Nog geen reacties beschikbaar