Deze wedstrijd is afgelopen. Bekijk de uitslag.

Generali Zwintriathlon

Deze ¼ triatlon bestaande uit 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen staat open voor iedereen, van professioneel tot recreant. Bij de deelnemers vindt men echte wereldtoppers maar ook de recreant die zich het ganse jaar voorbereidt om die ene dag het beste van zichzelf te geven.

De Generali Zwintriathlon is een wedstrijd waarop stayeren of het voordeel halen uit het fietsen in groep verboden is. Elke deelnemer verbindt er zich dan ook toe niet te zullen stayeren.

Een uniek schilderachtig parcours

De wedstrijd start om 13.30 uur te Sluis. De zwemproef over 1 km omvat 1 keerpunt. Hierna fietsen de triatleten door de Nederlandse polders richting België. Als laatste beproeving lopen de triatleten 10 km op de prachtige Zeedijk met aankomst op het strand.

Deelnemersveld

Er worden 1.100 deelnemers toegelaten. Er is eerst vanaf 1/1/2018 een prioritaire inschrijvingsperiode voor mensen gedomicilieerd in Knokke-Heist, waarna half maart de publieke inschrijvingen worden geopend.

Om alle deelnemers een zo veilig en comfortabel mogelijk wedstrijdverloop te geven, wordt er gewerkt in 11 waves of startreeksen op basis van de leeftijdscategorieën. Voor leeftijdscategorieën waar er meerdere reeksen zijn wordt er gewerkt met een weging van de gemiddelde zwemtijd en eerder gepresteerde tijden op een 1/4 triatlon.

De toptriatleten bij de dames (startvak 1 van wave 1) zullen eerst starten. Zij zullen 13 minuten starten voor de toptriatleten bij de heren (wave 2). 13 minuten is het gemiddelde tijdsverschil over de laatste 3 jaar tussen de 1ste dame en de 1ste heer. De deelnemer die als 1ste over de meet komt, wint 'the battle of the sexes' en gaat lopen met een extra premie van € 1.000.

Ludieke deelnemers

Eigen aan de Generali Zwintriathlon zijn de ludieke deelnemers die deze ¼ triatlon verkleed tot een goed einde brengen. De ludieke deelnemers worden beloond met een fles champagne aan de aankomst. Elke ludieke deelnemer die verkleed start en finisht krijgt als extra beloning het betaalde inschrijvingsgeld terug.

Weetjes

De overall laureaten bij de dames en bij de heren zullen onmiddellijk na hun aankomst in de bloemetjes gezet worden op het podium.

Om 17.00 uur worden de snelste dames en heren uit Knokke-Heist en de nieuwe leden van de IronMan Club Knokke-Heist gehuldigd.

De Generali Zwintriathlon heeft vanaf in de beginjaren inspanningen gedaan om een vrouw-vriendelijke organisatie te zijn: een afzonderlijke start, de vrouwelijke laureaat die hetzelfde bedrag wint als haar mannelijke collega, een afgeschermde wisselzone, een bloem aan de aankomst voor elke deelnemer, een extra attentie, …

De Generali Zwintriathlon is niet alleen een uitdaging. Het is ook de bedoeling dat het voor de triatleet een bekroning is van zijn of haar trainingsarbeid. Om er een echt feest van te maken voor de deelnemers en voor het publiek is het parcours bezaaid met een 10-tal ludieke en muzikale animaties. Elke deelnemer draagt een wedstrijdnummer met zijn naam op. Op deze manier wordt men aangemoedigd door onbekende, doch enthousiaste toeschouwers.

1 - 45 - 10

Niveau
Niet van toepassing

Categorie
Competitief

Stayeren

Zwaarste onderdeel
Fietsen

Inschrijvingsinformatie

Inschrijvingsdatum
gesloten
Kostprijs
65 (lid triatlonbond)
55 (geen lid)
Prijzengeld
15000

Afbeeldingen

Reacties

  • Nog geen reacties beschikbaar