+6
0

Blog / De warmte blijft een groot probleem

DSC_2409

Afgelopen zondag stond het laatste BK van 2015 op het programma. Het pittoreske Chievres werd omgetoverd tot een mooi triatlon decor. Na mijn goede looprace in Izegem wilde ik hier dan ook een goed resultaat neerzetten. Voor mezelf maar ook om mijn dankbaarheid te tonen ten opzichte van  EFC-ITC voor hun onvoorwaardelijke steun doorheen het seizoen.

Gedurende de week kwam het kwik niet boven de 20 graden en voelde ik me iedere dag beter worden. Maar hoe korter we bij de wedstrijd kwam hoe hoger de temperaturen opklommen… Niet echt mijn ding maar aan de omstandigheden kunnen we spijtig genoeg nog niets veranderen en met deze temperaturen moet ik nu eenmaal leren omgaan.

Iets na 15u werd het startschot gegeven. Ikzelf was goed weg maar blijkbaar konden de atleten links van me zich afstoten aan een boom op de bodem waardoor zo’n 10man al snel 10-15m  voor hadden. De 1ste bouy was redelijk kort gepositioneerd waardoor ik alles op alles moest zetten om niet ingesloten te geraken aan die bouy. Dit lukte aardig en kon nog net opschuiven naar de 2de plaats achter Pieter Heemeryck. Doordat we voor de start zo’n 10min extra moesten wachten in de hitte begon ik enorm hard te zweten waardoor dit laagje water ervoor zorgde dat mijn mouwen zich met water konden vullen. Niet de schuld van de wetsuit zone 3 victory D maar eerder van de organisatie die ons nog wat extra in de hitte liet koken. Geen echt prettig gevoel tijdens het zwemmen maar ik kon me alsnog in 2de positie handhaven maar op kop zwemmen zat er niet in.

De 1ste wissel verliep vlot en kon als 1ste de fiets op springen. Al was het wel een kleine shock toen we uit het verfrissende water terecht kwamen in de vochtige hitte.

Tijdens de 1ste 5km probeerde ik nog wat goede wil te tonen door af en toe over te nemen maar Pieter Heemeryck reed telkens zo hard op kop dat de adem van heel de kopgroep  werd afgesneden en de samenwerking nooit echt op gang kwam.

Ik had van km 0 tot km 20 slechte benen en na 10km moest ik zelfs de kopgroep laten rijden. Ik kon gelukkig aanpikken bij de atriac trein die alsnog naar voren stoomde. In de laatste ronde kreeg ik het een 2de keer moeilijk en op de laatste helling moest ik de groep laten rijden. Gelukkig viel het bij hen ook wat stil waardoor ik toch nog de moed had om door te zetten. Zo kwamen we met zo’n 30man de veel te kleine wisselzone binnen.

 

Ik zat redelijk van achter in de groep en had dus ook niet mijn beste wissel.

De 1ste 750m tijdens het lopen waren de benen nog loom en moest ik naar adem happen. Ik kon wat water over me gieten waardoor ik toch iets meer zuurstof binnenkreeg. Ik pepte mezelf op en begon aan een goed inhaaltocht. Ik liep naar mijn gevoel echt snel en kon opschuiven van plaats 20 naar plaats 7/8 en had de top 5 in het vizier. Maar na 1 ronde en een gemiste drankpost werd het mijn longen te veel en sloegen deze volledig dicht. Ik begon te hyperventileren en kreeg geen zuurstof meer binnen. Ik moest noodgedwongen vertragen en zelfs even stoppen. Ik kon nog binnen waggelen maar een goed resultaat zat er spijtig genoeg niet meer in.

 

 

Het ongelooflijk frustrerende aan heel de situatie is dat ik echt wel goede benen had en niet moest minderen door verzuurde benen maar door obstructie van de longen. Puffers of andere zaken zijn een kleine hulp maar als ik uiteindelijk goed wil presteren in dit soort situatie zal ik meer moeten trainen en leven in deze omstandigheden maar om budgettaire reden is dit ook niet altijd mogelijk. We doen al enorm veel om deze situatie te verbeteren maar er is nog duidelijk werk aan de winkel.  Het voordeel is dat we nog steeds niet aan de limiet van mijn kunnen zitten maar steeds op andere zaken botsen die we eruit moeten halen.

 

 

Dank u wel voor de steun toppers!!!

 

 

Ikzelf kon niet echt overtuigen maar ploeggenootjes Ine Coucuyt (2de) en Charlotte Deldaele (3de) stonden beide mooi op het pdoium! Dikke proficiat

Volgende race is de 1/4de Mechelen ( 3de weekend van mechelen) die altijd speciaal voor me is maar waar ik nog nooit kon winnen. Hopelijk dan geen 30 graden meer maar een leuke 20 graden onder een mooi september zonnetje.

 

Groetjes,

Peter  • Nog geen reacties beschikbaar