+3
50

Blog / Blesure deel 3

Effen een update doen over mijn verwachtingen in 2018 . Ik had/heb een zware blessure door een stressfractuur .Nu heb ik goede en slechte dagen . Soms is de pijn heel de dag weg en op andere dagen brand het een beetje. Hopelijk gaat het de goede kant op . Nu de zwaarste les hiervan is dat je lichaam een correcte houding moet hebben . In mijn geval had ik een kromme rug en was de afrol van mijn voet slecht. Ik ben op 46+ jaar met een Multi sport begonnen zonder een juiste aanpak. Misschien was een ondoordachte midlife crisis maar met deze sport komen er veel kwaaltjes maar boven. Nu ik stel mij de vraag wat als ik nu niets aan mijn houding werk en afrol (geen bilspieren om de voet te corrigeren) wat als ik 60 ben ?


Ik vind weinig informatie over triatlon bij oudere atleten en hoe daar aan te beginnen. Ik persoonlijk vast dat vooral blessures een probleem kunnen zijn . Je lichaam moet opeens verschillende sporten aan kunnen en zonder begeleiding moet je er niet aan beginnen .Strekking en stabiliteit oefeningen zoals core training zijn zeker bij een beginnende en oudere atleet erom belangrijk.

Ik raad iedereen aan die wat ouder is om bij een club te beginnen voor begeleiding en advies .

Persoonlijk hoop ik na maanden lijdensweg eindelijk van de blessure vanaf te raken .

Ik heb nog steeds zin in die sport en hopelijk sta ik tegen de zomer aan de start van een sprint triatlon .  • Nog geen reacties beschikbaar